26 Temmuz 2015 Pazar

18- iTunes U

Apple iTunes U’yu tanıtırken, “Ücretsiz iTunes U ile, dünyanın en geniş ücretsiz online eğitim kataloğuna ulaşırsınız.” diyor. Hakikaten bu iddialı deyimi, iTunes U’yu biraz incelediğimiz de ve kataloglarını taradığımızda rahatlıkla görebiliyoruz. Her ne kadar Türkçe içerikler henüz bu kadar iddialı değilse de zaman içerisinde iTunes U kataloglarında yer alacaktır.
20121121-112712.jpg
iTunes U ‘yu ilk açtığınızda eğer henüz bir kursa katılmamış iseniz arşivinizde “iTunes U kataloğunda ücretsiz dersleri tarayıp abone olabilirsiniz” ifadesi ile karşılaşırsınız. Bu yazıya veya sol üstteki katalog butonuna tıkladığınızda iTunes U kataloğu açılacaktır.
20121121-112723.jpg
iTunes U Kataloğu
20121121-112733.jpg
Katalogda ücretsiz olarak sunulan binlerce online kurstan istediğinizi inceleyebilir, katılmak istediğinize “Abone Ol” butonuna basarak abone olabilirsiniz. Ardından “Dersi Al” butonuna basarak kendi iTunes U arşivinize eklenmesini sağlayabilirsiniz.
20121121-112742.jpg
iTunes U arşivinize eklenen dersi açtığınızda sizi kursla ilgili genel bir bilgilendirme ekranı karşılar.
20121121-112749.jpg
Kursu hazırlayanlarla ilgili bilgiyi Öğretmen sekmesinde bulabilirsiniz.
20121121-112800.jpg
Kursun anahatları
20121121-112807.jpg
Kursla ilgili gönderilen mesajlar listesi. Bu mesajlarda kurstan istifade etmeniz için yapmanız gerekenleri bulabilir, yaptığınız aşamaları işaretleyebilirsiniz.
20121121-112825.jpg
Kursta kullanımlası önerilen eğitim malzemeleri Malzemeler sekmesinde yer alır.
20121121-112834.jpg
Kursla ilgili dinlenen bir ses kaydı, video veya e-kitap ile ilgili notlar alabilirsiniz.
20121121-112840.jpg
Alınan notlar, iTunes U da notlar sekmesinde gözükür. Aldığınız notları arkadaşlarınızla mail yada sosyal platformlar üzerinden paylaşabilirsiniz.

18- dropbox


Dropbox2GB'a ve üzeri ücretsiz depolama alanı sunan, bulut tabanlı bir yazılım. Tabi ücretli olarak depolama kapasitesini arttırabiliyorsunuz. Dropbox epey yaygın kullanılan ve her türlü platformdan oldukça kolayşekilde ulaşabileceğiniz bir platform.
Dropbox sitesinden bilgisayarınız için uygun uygulamayı otomatik olarak indirmeye başlıyorsunuz. WindowsMac OS ve Linux'ün desteklendiği bilgisayar dünyasının yanında, mobil dünya için iOSAndroid ve BlackBerry desteği ile geliyor.
Dropbox'ı ilk defa kullanacağınız için yeni bir hesap açmanız gerekiyor. Hesap açma işlemini telefon ya da bilgisayarınıza kurduğunuz uygulama üzerinden yapabileceğiniz gibi, Dropbox'ın web sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz.

Web arayüzündeki sağ üst kısımda sing in butonu bulunuyor. Bu butonun altında Create an account yazısı bulunuyor. Buradan yeni üyelik açmaya başlıyorsunuz. Üyelik açma işlemi oldukça basit. Mail adresi, ad soyad ve bir şifre yeterli. 
Artık üye oldunuz2GB'lık bir Dropbox hesabınız var. Hard diskleriniz bozulsa da silinmeyecek, güvenli bir 2GB'lık alan.
Dropbox'ı bilgisayarımıza kurduk ve ilk açılışı yapıyoruz. Giriş yaptığımız mail ve şifreyi yazıyoruz, programı açıyoruz. Program açıldıktan sonra saat simgesinin oradan tüm işlemleri kısa ve etkili bir biçimde yapabilirsiniz.
78.8 GB'lık Dropbox alanımın sadece yüzde 2.4'ünü kullandığımı görünüyor. Ayrıca Get more space kısmından alanımı arttırabiliyorum. İnternet hızınıza negatif etki ettiğini düşünürseniz pause syncing kısmından, senkronizasyonu durdurabilirsiniz. Open Dropbox folder kısmından ise bulut tabanlı diskinizi görebiliyorsunuz. İstediğiniz gibi klasörler açın ve doldurun. 2GB ve daha fazlası olan bir alandan bahsediyoruz. İstediğiniz gibi doldurun.
Dropbox kullanım amacı olarak sadece bilgisayarlardan kullanmak biraz anlamsız. Akıllı telefonlar ve tabletlerimizde de bu alandan yararlanmalıyız.
Dropbox'ı mobilden kullanmaya başladığınız an, 2GB'lık boş alana ek olarak 500 MB'lık Camera Uploads adlı bir alan daha ekleniyor. Buraya çektiğiniz fotoğraflar otomatik olarak yükleniyor. Yüklemeyi sadece WiFi'dan açık olacak şekilde de ayarlayabiliyorsunuz. Bu sayede mobil veri paketinize yüklenmemiş oluyorsunuz.
Sizlere 4 sayfada anlattıklarımızı uygulayarak internetin olduğu her alanda verilerinize erişebilirsiniz. Ayrıca verilerinizi güvenlik altına da alıyorsunuz. Hard disk bozuldu mu, virüs mü girdi ne oldu kaygısı yok. İnternetin olması yeter.

23 Temmuz 2015 Perşembe

18- evernote nedir? nasıl kullanılır?

Evernote bir not alma uygulamasıdır. Not alınan bilgiler evernote yazılımına ait sunucularda saklandığı sadece bilgisayarınızdan değil aynı zamanda internete girebildiğiniz herhangi bir ortamdan notlarınıza ulaşabilmektesiniz. Evernote için belirli bir not alma stili olmadığı için web camınızdan çektiğiniz bir fotoğrafa el yazınızla not almanız mümkün.

Evernote Nedir?

Evernote nedir diyenler için Evernote bir not alma yazılımıdır diyebiliriz. Evernote ile aldığınız notların biçimi yalnızca metin notu olmak zorunda değil. Mürekkep notu seçeneğiyle el yazınızla not alma veya  webcam’den resim çekip resim olarak not eklemesi yapılabiliyor.
Kilit nokta eklediğiniz notlara heryerden ulaşabiliyor olmanız.Eklediğiniz notlar Evernote sunucularında saklanıyor.

Evernote Kullanımı

Öncelikle sitede bir hesap oluşturuyorsunuz ve artık herhangi bir yerden eklediğiniz bir nota herhangi bir yerden ulaşabiliyorsunuz.
Evernote’un yazılımının yanında Android ve iOs için mobil uygulamaları var ve çok popüler. Oldukça kullanışlı bir not alma uygulaması. Mobil uygulamalarında ses kaydı ile not ekmek te çok kullanışlı bir özellik.
Evernote resim olarak eklediğiniz notlarda ki resim içi yazıları okuyabiliyormuş sanırım ve resmin içinde geçen herhangi bir kelimeyi arattığınızda bu not karşınıza çıkıyor.Bir restorantın kartını,ders programınızı,bir afiş, iş ilanının resmini çekip notlarınıza katabilirsiniz.Böylelikle bu notlara etiket ekleyerek, etiketler üzerinden arama yapabildiğimiz gibi, resim içinde ki kelimeleri aratarakta ilgili notu  bulabiliyoruz.
Eğer bir tabletiniz varsa el yazınızla ve kaleminizle not alabiliyorsunuz yukarıda dediğim mürekkep notu özelliğiyle.
Evernote ile aldığınız notlara ister yalnızca web sitesi üzerinden, isterseniz  Evernote kurduğunuz bir bilgisayara hesap bilgilerinizi girerek,istersenizde web tarayıcınıza kurduğunuz eklenti üzerinden ulaşım yapabiliyorsunuz.Evernote’a herhangi bir yerden eklediğiniz içerik Evernote sunucularına gittiğinden hesabınızı her açtığınız yerden notlar senkronize oluyor ve heryerden tüm notlarınıza ulaşmış oluyorsunuz.
Evernote programı Linux ve Symbian hariç hemen her platformda çalışıyor.Not almaya cep telefonlarınızdan hatta twitter üzerinden dahi devam edebiliyorsunuz.Programın işletim sisteminize uygun sürümünü


kaynak: http://www.renklinot.com/yazilim/araclar/evernote-nedir-ne-ise-yarar.html#ixzz3gkPcaz00 


Evernote programını buradan indirebilirsiniz…

10- Konumuz ile İlgili Bir Görsel



yaşamımızdaki elektrik 8. sınıf  7. ünite